L-Glutamine
L-Glutamine valt onder de categorie ‘semi-essentiële aminozuur’. De aminozuur komt voor in de spieren, hersenen en lever. Glutamine speelt een belangrijke rol in de aminozuur-, koolhydraat- en vetstofwisseling. De aminozuur is ook in voedingsmiddelen te vinden, zoals soja, bonen en tarwe. Lees meer
12 resultaten
Glutamine aminozuur
L-Glutamine is een semi-essentiële aminozuur. Deze lichaamseigen synthese komt veel voor in het vetweefsel, de spieren, hersenen en lever. Het kan voorkomen in herstelperiodes (bij grote fysieke inspanning) dat de glutaminesynthese onvoldoende zijn om in de behoefte te voorzien. Vandaar dat de stof wordt gezien als semi-essentieel aminozuur.
Glutamine speelt een grote rol in de aminozuur-, koolhydraat- en vetstofwisseling. Glutamine is een energiebron voor de sneldelende cellen die belangrijk zijn voor de het immuunsysteem en een goede opbouw van de darmwand.
Glutamine is betrokken bij de synthese van eiwitten, neurotransmitters en hormonen. Daarnaast werkt het ook mee aan de spieropbouw en het ontgiften van ammoniak in de hersenen.
Naast dat glutamine een lichaamseigen stof is, komt het ook voor in voeding:
- Soja
- Bonen
- Eieren
- Zuivel
- Vlees
- Tarwe
Glutamine supplementen zijn verkrijgbaar in tabletten, capsules en poeder van o.a. Het merk Vitals, NOW en VitOrtho.
Bronvermelding: https://www.orthokennis.nl/nutrienten/l-glutamine
Filters