Wat is Saffraan?
Saffraan is een specerij die afkomstig is van de saffraankrokus (Crocus sativus). De felrode stampers van deze bloem worden met de hand geoogst en gedroogd. Dit maakt saffraan één van de duurste specerijen ter wereld.
Saffraan staat bekend om zijn subtiele smaak, licht bittere toon en warme, aardse geur. Het wordt veel gebruikt in de Midden-Oosterse, Spaanse en Indiase keuken, bijvoorbeeld in paella of risotto. Naast culinaire toepassingen wordt saffraan ook gewaardeerd vanwege mogelijke gezondheidsvoordelen, zoals stemmingsverbetering en ondersteuning bij stress. Het wordt zelfs ingezet in supplementen vanwege deze eigenschappen.
Saffraan als supplement
Saffraan wordt gewonnen uit de gedroogde oranjerode stampers van de saffraancrocus. Het extract kan toegepast worden voor het verbeteren van je:
- Stemming
- Gemoedstoestand
- Productiviteit
- Ontspanning
Het extract als voedingssupplement wordt aangeboden in capsules van o.a. het merk VitaKruid.
Bronvermelding: https://www.orthokennis.nl/nutrienten/saffraan