Ontdek de voordelen van cranberry's voor je gezondheid

Cranberry's zijn een gezond voedingsmiddel dat kan bijdragen aan een goede gezondheid. Ze zijn een goede bron van voedingsstoffen en hebben verschillende gezondheidsvoordelen. Door hun hoge niveaus van vezels, vitamine C en antioxidanten zijn ze een superfood dat niet mag worden gemist. Om gemakkelijk voldoende van deze krachtige bessen binnen te krijgen, zijn cranberry supplementen erg populair geworden. In deze blog bespreken we de verschillende gezondheidsvoordelen ervan en vertellen we meer over hoe ze bijdragen aan een betere gezondheid.

Waar is cranberry goed voor?

Cranberry's bieden verschillende voordelen voor de gezondheid. Hieronder hebben we er hiervan een aantal belangrijke onder elkaar gezet:

 • Ontstekingsremmend
  De antioxidanten in cranberry's kunnen ontstekingen verminderen, wat een belangrijke factor is bij veel chronische aandoeningen zoals hartziekte, kanker en artritis.
 • Preventie van urineweginfecties
  Door een stof in cranberry's kunnen bacteriën worden gedood en kan de hechting van bacteriën aan de wanden van de urinewegen worden voorkomen. Dit helpt om urineweginfecties te voorkomen. 
 • Gezondheid van het hart
  Cranberry's kunnen de bloeddruk verlagen en het cholesterolgehalte verbeteren, wat het risico op hartziekten kan verminderen. 
 • Gezondheid van de darmen
  Cranberry's kunnen de spijsvertering verbeteren en de darmgezondheid bevorderen.

Wat doet cranberry voor je lichaam?

Cranberry's zijn rijk aan verschillende voedingsstoffen die van belang zijn voor het lichaam, waaronder: 

 • Vitamine C
  Deze vitamine fungeert als een krachtige antioxidant die cellen beschermt tegen schade. Het is ook noodzakelijk voor de versterking van het immuunsysteem. 
 • Vezels
  Vezels spelen een belangrijke rol bij een goede spijsvertering. Ze voorkomen constipatie en bevorderen de gezondheid van de darmen. 
 • Antioxidanten
  Antioxidanten beschermen de cellen tegen beschadiging en verkleinen het risico op chronische aandoeningen.

Hoe kun je ze verwerken in je dieet?

Er zijn verschillende manieren om cranberry's binnen te krijgen, zoals:

 • Verse cranberry's
  Deze zijn het meest voedzaam en kunnen worden gegeten als tussendoortje, toegevoegd aan salades of ontbijtgranen, of gebruikt om jam of compote te maken.
 • Cranberry sap
  Dit is een handige manier om cranberry's te consumeren en het is een goede bron van vitamine C en antioxidanten.
 • Cranberry concentraat
  Dit is een geconcentreerde vorm van cranberry sap en kan worden gebruikt om sauzen, marinades en andere gerechten te maken.
 • Cranberry supplementen
  Supplementen zijn een goede manier om de gezondheidsvoordelen van cranberry's te krijgen als je ze niet genoeg in je dieet kunt opnemen. Cranberry supplementen zijn verkrijgbaar in verschillende vormen, waaronder capsules, tabletten, vloeistoffen en gedroogde bessen.

Cranberry supplementen gebruiken

Er zijn verschillende manieren om cranberry's te eten, waardoor het gemakkelijk is om deze aan je dieet toe te voegen. Mocht het voorkomen dat je het lastig vindt om cranberry's in je dagelijkse eten te verwerken, dan kun je er altijd voor kiezen om cranberry supplementen te gebruiken. Supplementen zijn een goede manier om de gezondheidsvoordelen van cranberry's te krijgen. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende vormen en doseringen, dus je kunt de juiste supplementen vinden voor jouw behoeften. Bekijk ons ruime assortiment hiervoor en bestel eenvoudig en snel online via onze webshop!