Waarom magnesium slikken? Ontdek de voordelen

Magnesium is essentieel voor het menselijk lichaam, aangezien het betrokken is bij diverse biochemische reacties die onze gezondheid verbeteren. Ondanks de belangrijke rol ervan, krijgen veel mensen niet genoeg magnesium binnen via hun voeding. Dit roept de vraag op: Waarom zou je magnesium supplementen gebruiken? In dit artikel gaan we de voordelen van magnesium supplementen bekijken en de positieve effecten op ons lichaam onderzoeken.

Waar is magnesium goed voor? 

Magnesium is essentieel voor verschillende lichaamsfuncties, waarbij het meer dan 300 enzymatische processen ondersteunt. Hieronder een overzicht waaraan het bij draagt: 

  • het draagt bij aan de instandhouding van sterke botten
  • het draag bij aan een normale celdeling
  • het helpt bij de normale eiwitsynthese 
  • het draagt bij tot een goede elektrolytenbalans
  • het activeert je natuurlijke energie in het lichaam
  • het draagt bij aan een sterk gebit
  • het draagt bij aan de geestelijke inspanning
  • het draagt bij aan een normale spierwerking
  • het helpt om vermoeidheid en moeheid te verminderen
  • het draagt bij aan de normale werking van zenuwen 

Wanneer kan je het innemen?

Vanwege de betrokkenheid van magnesium bij tal van lichaamsprocessen, kan een tekort aan dit mineraal snel leiden tot diverse fysieke en mentale ongemakken. Bij gebrek kunnen de spieren negatief beïnvloeden doordat het zorgt voor spierontspanning. Wanneer er een tekort is, ontspannen de spieren niet voldoende, wat kan leiden tot stijve spieren of krampen.

Magnesium is cruciaal voor het vrijmaken van energie uit voeding. Een tekort resulteert in een verminderde energieopname en snellere vermoeidheid. Bovendien kan een tekort aan magnesium prikkelbaarheid en zenuwachtigheid veroorzaken, waardoor men gevoeliger wordt voor stress, wat op zijn beurt de weerstand kan beïnvloeden. Stress kan het tekort verder vergroten. Het hart en de bloedvaten hebben ook baat bij voldoende magnesiuminname, omdat het zorgt voor vaat ontspanning. Een tekort kan leiden tot stijvere vaten, wat een ongunstig effect kan hebben op de bloeddruk en de hartgezondheid. Een tekort kan ook bijdragen aan botontkalking omdat magnesium een essentiële rol speelt bij de botaanmaak.

Het perfecte moment om magnesium in te nemen hangt af van je dagelijkse schema en het doel van de supplementen. Over het algemeen is het advies om de supplementen tijdens of na een maaltijd in te nemen om de opname te verbeteren en maagklachten te voorkomen. Als je magnesium gebruikt voor een betere slaapkwaliteit, is het aan te raden dit 's avonds te doen. Zorg ervoor dat je de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid magnesium niet overschrijdt en kies een vorm die goed door het lichaam wordt opgenomen, zoals magnesiumcitraat of magnesium glycinaat.

Magnesiumtabletten bij 123vitamines

Bij 123vitamines begrijpen we de essentie van hoge kwaliteit supplementen voor een gezond lichaam. Onze assortiment magnesiumtabletten is zorgvuldig samengesteld om ervoor te zorgen dat je lichaam de nodige magnesium ontvangt voor optimale prestaties. Of je nu op zoek bent naar magnesiumcitraat voor betere absorptie of een formule voor spierontspanning, bij 123vitamines vind je wat je nodig hebt. Verken vandaag nog de voordelen van magnesium door ons uitgebreide aanbod op 123vitamines te ontdekken. Geef je lichaam de nodige ondersteuning met magnesium supplementen die passen bij jouw individuele gezondheidsbehoeften.

Magnesium