Waar zijn magnesium tabletten goed voor?

Magnesium is een essentieel mineraal dat een belangrijke rol speelt in tal van lichaamsfuncties. Echter is ons lichaam niet in staat mineralen zelf aan te maken en moeten deze gehaald worden uit voedingsmiddelen, welke in lijn is met de Schijf van Vijf. Lukt het niet om hier voldoende uit te halen? Dan bieden onder andere magnesium tabletten hiervoor uitkomst. In dit artikel vertellen we je hier graag meer over! 

Verschillende vormen magnesium

Magnesium wordt in supplementen aangeboden in zowel anorganische als organische vormen. Anorganisch verwijst hierbij naar stoffen die niet voorkomen in levende organismen (lees: planten, dieren en mensen). Organische stoffen zijn daarentegen van nature aanwezig in ons lichaam en worden daarom goed herkend en opgenomen door onze darmen. Dit maakt het gemakkelijker verteerbaar voor ons lichaam.

Daar waar anorganische magnesiumsupplementen vaak aanzienlijke hoeveelheden magnesium bevatten, hebben organisch gebonden magnesiumsupplementen vaak lagere magnesiumdoseringen. Echter hebben deze wel een hoge(re) biologische beschikbaarheid. Dit geeft aan in hoeverre ons lichaam efficiënt een voedingsstof kan opnemen. 

Over het algemeen wordt er daarom een grotere hoeveelheid magnesium door ons lichaam geabsorbeerd bij het gebruik van organische vormen van magnesium. Organische verbindingen worden langzamer afgebroken, wat de stabiliteit van het mineraal bevordert en daardoor de opname van magnesium in de darmen optimaliseert.

De voordelen van het innemen van magnesium tabletten

Het veelzijdige mineraal magnesium is eenvoudig in te nemen via onder andere tabletten en ondersteunt daarmee verschillende processen in het lichaam. Hieronder hebben wij hier een aantal van onder elkaar gezet: 

  • Het draagt bij aan de instandhouding van sterke botten en tanden;
  • Het mineraal speelt een rol bij het opbouwen van lichaamseiwit;
  • Magnesium draagt bij aan de aanmaak van cellen en weefsels.
  • Magnesium draagt bij aan extra energie bij vermoeidheid;
  • Magnesium draagt bij tot een goede elektrolytenbalans;
  • Magnesium speelt een rol bij het behouden van soepele en sterke spieren;
  • Het mineraal draagt bij aan hersen- en zenuwfuncties betrokken bij het leervermogen en concentratie. 

*Ondanks dat magnesiumtabletten tal van voordelen bieden, raden wij ten alle tijden aan om met een arts of een gekwalificeerde zorgverlener te overleggen voordat je begint met een bepaald supplementroutine. Aangezien er verschillende soorten magnesiumsupplementen bestaan, kunnen zij de juist dosering en vorm hiervan aanbevelen. 

Bron: keuringraad.nl

Magnesium tabletten kopen

Ben je op zoek naar kwalitatieve magnesium tabletten? Bij 123vitamines.nl ben je aan het juiste adres. Bekijk direct ons uitgebreide assortiment! 

Wij staan bekend om onze hoogwaardige producten en deskundig advies, wat ervoor zorgt dat je de juiste keuze kunt maken voor jouw specifieke behoeften. Bestel direct online of neem contact met ons op voor meer informatie.